06 87125186
SIgnal/Telegram/Whatsapp 06 87125186
Info@vollevend.nl

Vanaf heden is Focus voorlopig gesloten i.v.m. de aanloop naar een nieuwe vormgeving!

 

 

~Jij bent wie je werkelijk nodig hebt~

Focus – Vollevend

 

Vooral in deze huidige tijd is de mogelijkheid tot het verkrijgen van psychische ondersteuning essentieel en tegelijkertijd zijn de wachttijden voor reguliere geestelijke gezondheidszorg lang. En waarom? Omdat voor velen dat de enige betaalbare manier is om die ondersteuning te krijgen.

Iedereen zou zodra men erkent dat men ondersteuning nodig heeft, vaak na het overwinnen van schaamte of het toeslaan van wanhoop of uitputting, deze ook gelijk moeten krijgen. Dit is waarnaar gestreefd wordt in de reguliere (dus betaalbare) zorg, maar wat men helaas niet voor mekaar krijgt. De wil is er, het systeem en de middelen nog niet. Het systeem kunnen we nu niet zomaar veranderen, maar wat kunnen we wèl?

Wat nou als je (in de tussentijd) jezelf durft open te stellen voor wat jij jezelf te bieden hebt om je situatie te verbeteren? Durf jij het aan te kijken naar het aandeel dat jij hebt in een situatie? Durf jij het aan werkelijk naar jouw innerlijke wijsheid te luisteren en handelen? Durf jij jouw kracht te erkennen en aan te wenden? Als je antwoorden ja zijn, dan begin je met helen door jezelf je eigen waardevolle aandacht te schenken.

 

~Jij bent prachtig, krachtig en een volledig bekwaam mens~

Focus – Vollevend

 

Wanneer je ervoor kiest om Focus te bezoeken, geef je aan dat je klaar bent om eigenaarschap te nemen van je eigen leven. Je wilt je bewust worden van wat je denkt, wat je voelt en wat je doet, en de verantwoordelijkheid van de gevolgen hiervan aanvaarden. Je wilt ont-dekken wat je ware verlangens zijn en waar je werkelijk je aandacht op wilt richten om die verlangens te vervullen.

Je doet dit op eigen beweging, naar eigen vermogen en naar eigen inzicht. Dit houdt in dat Focus geen therapie geeft of sessies houdt, maar dat jij voor al je eigen kennis, ervaring en wijsheid de tijd en ruimte gaat nemen. Je gaat dus je intuïtie, ook wel je innerlijke stem genoemd, beter horen en interpreteren, en indien je wilt, handelen naar die innerlijke wijsheid.

 

~Alles wat aandacht krijgt, groeit~

Aristoteles

 

Maar wat doet Focus wel? Onze facilitators bieden een ieder een omgeving aan waarin je je Veilig en Erkend voelt en waar je Autonomie omarmd wordt: Je durft, je voelt je gezien en jouw manier doet ertoe. JIJ doet ertoe. Wij zullen jou altijd zien als de prachtige, krachtige, volledige en bekwame mens die je bent en moedigen je aan jezelf ook zo te ervaren. Hier en daar zullen wij vanuit oprechte interesse en betrokkenheid je vragen stellen, ‘een ballonnetje opgooien’, die jou wellicht inspireren tot dingen (anders) zien.

Tijdens je bezoek kun je ervoor kiezen om in verbinding met een facilitator e/o andere aanwezigen te onderzoeken of laten openbaren wat jouw behoefte op dat moment is. Je kunt er ook voor kiezen om zelfstandig ‘bezig’ te zijn, als het maar passend voelt voor jou op dat moment. Jij beslist hoe jij jezelf jouw aandacht wilt geven en hoe dichtbij je bij jouw kernbehoeften wilt komen.

Dus wees welkom aan de Vlierstraat 1 te Vught (eetcafé Stap 2), waar je van maandag t/m vrijdag tussen 9.00u tot 12.00u zonder afspraak kunt binnenlopen. Overige informatie kun je aldaar persoonlijk ontvangen onder het genot van een kopje koffie of thee. Laten we het lekker menselijk maken in ware verbinding met elkaar!

 

~Wat je denkt en wat je voelt creëert je toekomst~

Abraham-Hicks

 

Focus is ontstaan vanuit een diep verlangen om bij te dragen aan het welzijn van de (Vughtse) gemeenschap en de verbinding van mensen met zichzelf, en die met en tussen anderen. Focus heeft als uitgangspunt dat alles wat aandacht krijgt, groeit en zich manifesteer, positief en negatief, en dat dit te sturen valt. En ook dat iedereen volledig, compleet en heel is en reeds alle middelen ter beschikking heeft om het leven te leiden waarnaar in de kern verlangd wordt. Het antwoord op al je vragen, de vervulling van de kern van al je wensen, zit in jezelf.

Er zijn verschillende mogelijkheden om een bijdrage te doen voor je bezoek. Er is bewust gekozen voor de onderstaande opties, met als doel om je te inspireren creatief te zijn en te denken vanuit vrijheid en overvloed: Wat kan of wil je wèl geven?

We nodigen je uit om per bezoek een bijdrage te doen op één van de onderstaande manieren:

 1. 10 euro

2. 5 euro

  3. Anders*

Kies de optie die op dat moment het beste bij je past en die kloppend voelt voor jou.

*Bijv. zelfgemaakte lekkers voor bij de thee/koffie, (moestuin)groente of fruit, een dienstverlening, etc.